passeig de connexio entre barris

El passeig de la Ronda de Dalt, espai de connexió entre barris

La ciutat de Barcelona ha estrenat un nou passeig sobre la Ronda de Dalt on trobem espais de lleure pel veïnat. Els objectius principals d’aquest nou espai són incentivar l’ús veïnal i crear un espai de connexió entre barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Característiques del passeig

La urbanització d’aquest nou passeig, situat entre el mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron al districte d’Horta-Guinardó, té una llargària de 200 metres i una dimensió de 3.800 metres quadrats.

El passeig consta de jocs infantils a terra, espais de trobada i un espai polivalent on s’organitzaran activitats culturals o mercats temporals. A més a més, també hi destaca la vegetació i l’arbrat.

jocs infantils ronda de dalt

També està planejada la instal·lació de diverses pèrgoles que tindran la utilitat de proporcionar ombra als vianants i de plaques fotovoltaiques en una àrea de 2.000 metres quadrats per tal d’obtenir energia renovable.

El punt de connexió entre barris

La necessitat de connexió entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera era palpable, per aquesta mateixa raó es va crear el passeig després de la petició ciutadana. Així mateix, mitjançant aquest s’ha creat una ruta a peu pels vianants que uneix els barris.

Passeig ronda de dalt

Es tracta d’un entorn saludable on la contaminació acústica i atmosfèrica s’ha vist reduïda i s’hi pot passejar tranquil·lament per anar d’un barri a l’altre. Per tant, els dos barris queden actualment units per aquest passeig que està destinat plenament al passejant i així millorar la qualitat de vida dels veïns. Destaquem que aquest és el primer tram de la ronda que es cobreix i que s’hi ha invertit 17,2 milions d’euros en la seva execució.

Així doncs, aquest passeig va ser creat amb una visió cap al benestar de la ciutadania, per la connexió entre barris i per tenir una ciutat més agradable i espais sense contaminació acústica.