Concurs per l'ordenació urbanística de Vallcarca

Concurs per l’ordenació urbanística de Vallcarca

L’ordenació urbanística de Vallcarca, al districte de Gràcia, surt a concurs internacional d’idees. Els equips de treball entregaran la proposta al gener però no serà fins l’abril quan s’anunciarà la proposta guanyadora.

Millores després de l’ordenació urbanística

L’objectiu principal d’aquesta ordenació urbanística és reactivar Vallcarca a partir de la construcció d’habitatges i espais verds. Tal i com ja s’ha fet i es continua fent a altres barris, des de l’Ajuntament de Barcelona s’han impulsat diverses obres de rehabilitació per impulsar els barris barcelonins. Vallcarca compta amb molts solars buits i edificacions en males condicions, on viuen famílies afectades des de fa més de trenta anys. Cal destacar, que el barri de Vallcarca va ser molt castigat per la bombolla immobiliària durant els anys 2008 i 2010.

ordenació urbanística

L’ordenació urbanística planteja disposar de dos nous equipaments veïnals. Primerament, el Consolat de Dinamarca es començarà a fer servir com a espai de socialització per a entitats, veïns i artistes. Un altre dels equipaments amb els que comptarà el barri de Vallcarca després de la seva ordenació urbanística és Can Carol. Encara no s’ha decidit l’ús definitiu d’aquest edifici però s’espera que es determini a partir de la participació ciutadana.

El concurs d’ordenació urbanística

Aquest mes de novembre es celebrarà una jornada oberta a la ciutadania i als equips interessats en el concurs per reflexionar sobre el futur del barri i establir un diàleg entre veïns i professionals. La previsió és que les propostes es lliurin durant el mes de gener i el jurat decidirà durant febrer i març quina serà la proposta guanyadora, que serà anunciada a l’abril. L’Ajuntament valorarà positivament que la nova ordenació urbanística mantingui el caràcter del barri, així com les noves tipologies d’habitatge proposades en criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

ordenació urbanística

El concurs internacional d’idees per l’ordenació urbanística de Vallcarca està obert per a tots aquells equips que comptin amb un tècnic competent en la matèria. La proposta que resulti guanyadora rebrà 20.000€ i també es premiaran entre 3 i 5 mencions amb 3.000€.