Càlcul de l’estalvi energètic als comerços

L’ITE (Institut Tecnològic de l’Energia) i l’empesa Unitronics han desenvolupat una nova eina que permet controlar i gestionar els sistemes d’il·luminació i climatització dels comerços. Aquesta eina facilita la supervisió, l’anàlisi i el control d’aquests sistemes, que representen el 80% de les despeses d’energia d’aquest tipus de locals comercials.


Recomendaciones-para-el-ahorro-energético
El desenvolupament d’aquesta eina forma part del projecte Plataforma de control y gestión inteligente de la energia en redes de locales del sector tericario (ICPE), que al mateix temps presenta un sistema que permet la interacció a través d’internet amb qualsevol usuari habilitat: gestors energètics, propietaris dels comerços, tècnics de manteniment, etc. És a dir, els usuaris podran disposar d’un servei personalitzat que els permetrà seguir i fer ús de les funcions que ofereix el sistema a través dels seus dispositius mòbils.

A més de reduir les despeses econòmiques de consum energètic, aquesta eina també contribuirà a la sostenibilitat ambiental i a la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera. D’aquesta manera, a més de l’estalvi econòmic les empreses que utilitzen aquest sistema adopten un compromís amb la societat.

L’estalvi energètic esperat amb la posada en marxa d’aquest sistema és de fins a un 25% en xarxes de locals de negoci, ja que es pot aplicar a un local o a diversos locals de manera simultània. El projecte està pensat especialment per aquelles empreses o entitats públiques que gestionen diverses oficines i/o locals comercials alhora.