bienal arquitectura buenos aires

Barcelona serà la primera ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires

La Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, un dels esdeveniments de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina, ha convidat per primera vegada a la ciutat de Barcelona. El projecte que presentarà l’Ajuntament per aquesta cita serà “Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni” i l’objectiu és presentar el patrimoni de la ciutat i destacar el valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat.

“Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni”

Aquest és el nom del projecte que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona per presentar l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat. Aquesta temàtica serà la clau i el fil conductor de les conferències i exposicions que tindran lloc a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires.

arquitectura barcelona

L’objectiu del projecte i de les exposicions que protagonitzarà la ciutat de Barcelona és presentar un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i on es vol destacar el valor de l’arquitectura de Barcelona, l’espai públic i el paisatge urbà que suposen per la ciutadania. L’Ajuntament aprofitarà per donar a conèixer les polítiques actuals en aquest àmbit, tant les accions de preservació i rehabilitació del patrimoni, com de les noves actuacions.

La Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires

Aquesta cita de l’arquitectura compta amb 30 anys d’història i ja s’ha convertit en una referència al sector. La nova edició del 2017, on l’arquitectura de Barcelona tindrà el seu espai, se celebrarà del 7 al 22 d’octubre a Buenos Aires. Aquest esdeveniment reuneix a professionals destacats de l’arquitectura dels cinc continents i a diversos guanyadors del premi Pritzker, com Norman Foster o Richard Meyer, entre d’altres.

És per això que el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni de l’Ajuntament, Daniel Mòdol, ha destacat que la Biennal:

Serà un escenari immillorable per mostrar el potencial que tenen el paisatge urbà, el patrimoni i l’arquitectura en la millora de la qualitat de vida de les persones”.

El regidor també veu una gran oportunitat la Biennal per presentar les accions que està desenvolupant l’Ajuntament per millorar l’arquitectura de Barcelona i el seu servei als ciutadans. Els encarregats d’organitzar la presència de Barcelona com a ciutat convidada de la Biennal seran el mateix consistori i l’Institut Ramon Llull.

Recordeu que el pròxim esdeveniment amb l’arquitectura com a eix central serà la Barcelona Building Construmat que tindrà lloc des del 23 al 26 de maig.