politiques d'habitatge en barcelona

Barcelona i Nova York, escollides per a compartir polítiques d’habitatge

La candidatura conjunta de Barcelona i Nova York ha estat la seleccionada per la Unió Europea per a intercanviar propostes de polítiques d’habitatge dins del programa International Urban Cooperation. A partir d’ara i durant 18 mesos, aquestes ciutats podran col·laborar juntes per desenvolupar un Pla Local d’Acció per al desenvolupament urbà sostenible.

Un programa per compartir polítiques d’habitatge

La Comissió Europea ha seleccionat Nova York i Barcelona per a participar en el programa International Urban Cooperation (IUC). Un programa que serveix de marc de col·laboració entre ciutats dins d’un àmbit, que en aquest cas, són les polítiques d’habitatge. La candidatura conjunta es va proposar fa un any amb l’objectiu de refermar la relació entre elles en l’àmbit de l’habitatge accessible.

politiques d'habitage barcelona nova york

El tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat que amb aquest programa es podrà aprofundir en aquesta matèria i ha assenyalat que:

La ciutadania de Barcelona i Nova York s’enfronten de forma similar a una crisi important de manca d’habitatge accessible, per culpa de la pressió de grans fons d’inversió i d’interessos del sector dle turisme”.

Què es fa a partir d’ara

Durant 18 mesos, aquestes ciutats podran compartir i col·laborar les seves polítiques d’habitatge. De fet, les ciutats hauran d’informar sobre el seu progrés i sobre les accions que duran a terme dins d’un Plan Local d’Acció que seguirà una metodologia comuna. Aquest plan ha d’incloure un projecte pilot que sigui econòmicament viable i que es pugui terminar a curt termini amb l’objectiu d’obrir oportunitats de mercat i foment de la recerca de la UE, les empreses, govern i comunitat local.

politiques d'habitatge barcelona nova york

Dins d’aquest programa, també es finançaran intercanvis professionals, formacions i seminaris que fomentin la cooperació entre Barcelona i Nova York i les seves polítiques d’habitatge.

Aliances internacionals

Aquesta no és l’única aliança internacional de la ciutat de Barcelona. Fa uns mesos es van reunir a Montreal una delegació de l’ajuntament amb motiu de la inauguració del Centre Internacional de Transferència d’Innovacions i Coneixements en Economia Social i Solidària (CITIES), que va estar impulsat per les ciutats de Montreal, Seül i Bilbao-Mondragon. La capital del Quebec ha inspirat el pròxim projecte de cooperatives que es durà a terme al districte de Sarrià-Sant Gervasi i que es basa en cooperatives de joves.

En OBRA estarem molt pendents de les propostes en matèria de política d’habitatges entre la capital catalana i Nova York.