setmana de la rehabilitació

Arriba la V Setmana de la Rehabilitació a Barcelona

Per cinquè any consecutiu arriba a Barcelona la Setmana de la Rehabilitació, que tindrà lloc del 7 a l’11 d’octubre. És un esdeveniment enfocat a ciutadans i professionals que té l’objectiu de buscar les millors solucions i millores possibles per als nostres habitatges, promovent el manteniment i la seva possible rehabilitació.

La Setmana de la Rehabilitació

Les jornades tindran lloc al CAATEEB  i al Palau Robert de Barcelona. El programa convoca a més de 70 ponents durant les jornades per debatre sobre fórmules que permetin als ciutadans accedir a un habitatge socialment digne, econòmicament accessible i ambientalment sostenible.

És important destacar que la rehabilitació no consisteix només a mantenir i conservar adequadament el teixit urbà i arquitectònic de Barcelona, sinó que permet millorar l’eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans.

setmana de la rehabilitació

Activitats

La Setmana de la Rehabilitació comença amb un taller familiar on es pot descobrir el fascinant món de la rehabilitació d’edificis. L’objectiu és fer una activitat on plasmar tota la creativitat dels infants i de les seves famílies al servei de la rehabilitació. Tanmateix, oferirà múltiples tallers per ajudar a comprendre els beneficis de la rehabilitació, millorar energèticament els habitatges o millorar l’accessibilitat.

setmana de la rehabilitació

Finalment, per a consultes hi haurà l’oficina tècnica de la rehabilitació per informar i assessorar els ciutadans de les administracions públiques i les organitzacions professionals sobre els ajuts d’habitatge.

Programa

  • 7 octubre. Jornades ciutadanes: Per què rehabilitar és cuidar la salut del  teu habitatge i de la teva família?; Tallers professionals: Plataforma professional “Aquí tu reforma”. Sessió de presentació
  • 8 octubre. Tallers professionals: Visita d’obra acabada Rehabilitació de l’entorn del pati posterior del Museu Picasso
  • 9 octubre. Jornada tècnica: La Rehabilitació en  un canvi d’època
  • 10 octubre. Tallers professionals: Reparació de forjats. Vista pràctica; Jornades ciutadanes: Per què rehabilitar és cuidar la salut del teu habitatge i de la teva família?
  • 11 octubre. Tallers professionals: Aplicació de materials. Taller pràctic; Tallers professionals: Tecnologia per a l’edificació. Vista pràctica