Sant Antoni

Obres d’ampliació de la superilla de Sant Antoni

La ciutat de Barcelona està en constant evolució. Els barris són organismes vius, que es transformen a poc a poc. Avui parlem de la superilla de Sant Antoni, que ha començat unes obres d’ampliació el passat 7 de gener.

El futur de la ronda de Sant Antoni

La ronda Sant Antoni va ser l’emplaçament del Mercat de Sant Antoni durant 10 anys, mentre es va dur a terme la seva rehabilitació arquitectònica. Ara, l’espai s’està reconvertint en una zona per a l’ús i el retrobament veïnal, així com de revitalització del comerç.

S’han instal·lat cadires i bancs, i també s’han pintat jocs infantils a terra. Es pretén fomentar les activitats ciutadanes en els barris de Sant Antoni i del Raval, districtes molt afectats per la massificació del turisme.

Ampliació de la superilla

El programa de les superilles de Barcelona neix per a crear una nova manera d’organitzar la ciutat i contribuir a la millora de la qualitat de l’aire, i ho fa retornant els espais públics als ciutadans perquè realitzin activitats diverses. A Sant Antoni s’implanta el programa en acabar la rehabilitació del mercat.

Sant Antoni

Les obres d’ampliació de la superilla de Sant Antoni van iniciar-se el 7 de Gener, amb la pacificació dels carrers Comte Borrell i Tamarit. L’objectiu de les obres és ampliar la superilla, afegint-hi aquests dos carrers adjacents. En aquesta fase, també es milloraran les voreres i l’enllumenat i s’incrementarà el verd urbà.

La rehabilitació del Mercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni és una de les icones modernistes de la ciutat. Després d’una dècada d’obres, va reobrir les seves portes en el Maig del 2018. S’ha convertit en una nova atracció turística, seguint l’exemple del mercat de la Boqueria, on els curiosos viatges pretenen descobrir la gastronomia local alhora que admiren la riquesa arquitectònica.

Sant Antoni

Seguirem pendents a l’actualitat arquitectònica del barri de Sant Antoni, així com d’altres barris com el Gòtic, que duu a terme la rehabilitació del Borsí actualment.